Historisch genootschap

Het Rijndorp

Najaarsfeestweek 2024 – terugblik zaterdag 24 augustus bij Molen de Geregtigheid

Zaterdag 24 augustus ’24 vond de Historische Wandeling plaats in Katwijk aan den Rijn, georganiseerd tijdens de najaarsfeestweek vanuit de Oranjevereniging Katwijk a/d Rijn in samenwerking met diverse stichtingen, organisaties en vele vrijwilligers. Na de feestelijke opening bij De Open Hof startte de wandeling door Katwijk aan den Rijn. Bij de laatste stempelpost bij Molen de Geregtigheid was het Historisch Genootschap het Rijndorp present.

Rond half twaalf kwamen de eerste deelnemers van de wandeling binnen. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee met huisgemaakte taarten, gemaakt door Puur Caja en de vrijwilligers van het Genootschap genoten zij van toneel en filmvertoning.
De Leidsche Kluchten Compagnie vertolkte het stuk “Tik van de molen”, mooier kon de locatie bij onze prachtige molen natuurlijk niet zijn. In de molen werd het verhaal van de Klapperman en de katten vertoont, als acteurs fungeerden de vrijwilligers van het Genootschap het Rijndorp. Aan alle bezoekers met stempelkaart werd een traktatie uitgereikt bij de dorpskoets. Ruim 500 mensen hebben de locatie bezocht, we hebben genoten en danken jullie voor je bezoek.

We zijn er weer tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september ’24, een bezichtiging van de molen is dan mogelijk.
Daarna storten we ons weer op de voorbereiding van de welbekende KatwijkBinse avond komend najaar. Mooie feestweek nog allen!